Familieopstellingen in Den Haag

Het gezinsleven is niet gemakkelijk en is dat ook niet altijd geweest. Het is in de loop der jaren ingewikkeld geworden en er is behoefte aan methoden om de familiebanden zo goed mogelijk te beheren. Daarom voelt men de noodzaak om te zoeken naar de beste manieren om gezinssituaties en -problemen te verbeteren. Onder de vele familietherapieën is er één die er in het bijzonder uitspringt. Dit is de familieopstellingen Den Haag.

Oorsprong en doel van familieopstellingen

Een Familieopstellingen Den Haag is een set van transgenerationele gezinstherapie methoden die in 1990 is opgericht door Bert Hellinger. Als gevolg van zijn leven in Afrika ontwikkelde hij zijn methode: de fenomenologische benadering, die de verschillende persoonlijke en familiale conflicten bestudeert die voortkomen uit het onbewuste van de familie door middel van rollenspel en psychodrama. Zij stellen ons in staat de relationele knopen in de familiesystemen te begrijpen en ze te ontwarren.

Een familie is niet echt een familie als ze uit elkaar is. Inderdaad, iedereen kan deel uitmaken van een familiesysteem. Er zijn twee hoofdzaken die conflicten en lasten in het gezin veroorzaken: het niet naleven van de wet van hiërarchie of orde en de wet van evenwicht tussen geven en ontvangen. Het is daarom noodzakelijk, belangrijk en essentieel om je in te schrijven bij een Familieopstellingen Den Haag.

Hoe werkt het

Een opstellingssessie kan je helpen om: de visie van je familie diepgaand te veranderen, conflicten op te lossen, vooruit te komen in je projecten, je beter te voelen en de gebeurtenissen in je leven beter te begrijpen, beter samen te werken, betere beslissingen te nemen, meer zelfvertrouwen te hebben, je plaats in het familiesysteem te vinden, en meer betekenis te geven aan de situaties in je leven.

Een Familieopstellingen Den Haag methode is gebaseerd op het psycho-genealogisch model en gaat uit van het feit dat onze moeilijkheden en neuroses geworteld zijn in onze familiegeschiedenis. Deze methode maakt het mogelijk terug te gaan naar de bron van het probleem door te zoeken naar de voorouder die de dynamiek in gang heeft gezet. Door de stamboom te laten reconstrueren, kan je jezelf met de Familieopstellingen Den Haag methode geleidelijk losmaken van de familiale lasten die een negatieve invloed hebben op jouw dagelijks leven.

 

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.