Je bedrijf op de foto: herinnering of promotie

Je komt misschien niet zo snel op het idee, maar of je nu een mkb-er bent met een paar man personeel of een bedrijf hebt met honderden werknemers, bedrijfsfotografie legt werksituaties prachtig vast. Misschien maak je zelf vaak vakantiefoto’s of laat je wel eens een portretfoto maken van je gezin. Ook je bedrijf kun je laten vastleggen. Een bedrijfsfotograaf is daarin gespecialiseerd. Hij of zij heeft ervaring met dit soort fotografie en voelt de sfeer in je bedrijf al snel aan. Zo komt jouw bedrijf op de meest positieve manier in beeld. Een bedrijfsfotograaf is goed in het benadrukken van de sterke punten van jouw bedrijf.

Wat doet een bedrijfsfotograaf

Een bedrijfsfotograaf legt in overleg met jou je bedrijf vast. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt denken aan een reportage: door middel van foto’s wordt het dagelijks leven in jouw bedrijf vastgelegd. Maar ook meer geposeerde foto’s zijn een mogelijkheid. Misschien heb je zelf wel een heel uitgesproken idee hoe je bedrijf en je personeel wilt vastleggen. Het doel verschilt ook. Misschien wil je de foto’s als herinnering. Maar foto’s laten maken voor de bedrijfswebsite of je social media kan natuurlijk ook. Dan is het extra belangrijk welke uitstraling de foto’s hebben. Je wilt je klant of toekomstig personeelslid graag laten zien hoe mooi en goed jouw bedrijf is.

Wat kan een bedrijfsfotograaf nog meer?

Bedrijfsfotografen zijn vaak ook goed in het vastleggen van borrels en bedrijfsfeestjes. Of van je personeelsuitje. Ook de teamdag “op de hei” kan gefotografeerd worden. Leuk om zelf te hebben en kwalitatief goed genoeg om te dienen als promotie online en offline. Een mogelijkheid is ook om de bedrijfsfotograaf van alle personeelsleden een foto te laten maken voor het smoelenboek. Een leuk extraatje voor je personeelsleden kan een mooie profielfoto voor bijvoorbeeld LinkedIn zijn. Met de goede achtergrond is dat tegelijk weer een beetje reclame voor je bedrijf.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.