Videoproductie: een voorproefje

 Videoproductie is een heel breed veld dat veel elementen omvat, waardoor het een beetje lastig is om het te definiëren. Om de zaken echter in perspectief te plaatsen: videoproductie omvat alle processen die betrokken zijn bij het produceren van videocontent. Er zijn verschillende vormen van video-inhoud die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Sommige zijn in feite film gerelateerd, sommige kunnen promotievideo's zijn voor marketingdoeleinden en sommige kunnen muziekvideo's zijn. Ze dienen allemaal verschillende doeleinden en de specifieke kenmerken kunnen van elk verschillen, maar het algemene proces is niet helemaal anders.

 

Fasen van videoproductie
Zoals eerder al is vastgesteld, is er een breed scala aan videocontent, dus het hele concept is breed. Videoproductie, of het nu gaat om het maken van films, muziekproductie of marketing, volgt echter hetzelfde thema en kan worden onderverdeeld in drie:

 

Pre-productie
Dit is als de planningsfase voor het maken van de video. In deze fase gebeurt het volgende:

 • Het script van de video schrijven
 • De locatie voor de video kiezen
 • De cast wordt uitgekozen
 • De bemanningsleden die betrokken zijn bij de audio en video zijn picks

  Productie
  Dit is waar het eigenlijke werk begint. Deze fase vindt plaats op het moment dat het video-idee is gescript, bewerkt en goedgekeurd voor productie. Daarna komen de cast en crewleden elke dag tot het einde van de shoot samen op de gekozen locatie om het video-idee tot leven te brengen. Dit is de bepalende fase van de productie. Als er hier iets misgaat, is dat duidelijk te zien in de video.

 

Na-productie
Dit omvat alle activiteiten die na de videoshoot plaatsvinden. Deze fase omvat voornamelijk het volgende:

 • Combineer de afzonderlijke scènes tot één volledige film.
 • De volledige video bewerken
 • Synchronisatie van audio en video
 • Speciale effecten toevoegen aan de video

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.